Werken met de routes

Aan de slag met de routes? Hier vind je de stappenplannen per route en ontdek je welke kwalificaties toegang hebben tot route 2.

Er wordt gewerkt aan drie begaanbare routes naar valide exameninstrumenten. Hier wordt per route stapsgewijs uitgelegd hoe een school tot valide exameninstrumenten kan komen. Met de stappenplannen kunnen scholen zich alvast voorbereiden op de structurele situatie en zover mogelijk starten met het werken met de routes.

Stappen route 1
Hier wordt uitgelegd welke stappen je doorloopt als je kiest voor route 1: exameninstrumenten inkopen.

Stappen route 2
Hier wordt uitgelegd welke stappen je doorloopt als je kiest voor route 2: zelf exameninstrumenten construeren binnen de collectieve afspraken. 

Kwalificatie-overzicht route 2
Niet alle kwalificaties hebben toegang tot route 2 (voorheen C-rating). Daarom is er een lijst met alle herziene kwalificaties te vinden waarop staat aangegeven of de kwalificatie wel of geen toegang heeft tot route 2: het ‘kwalificatie-overzicht route 2’. In dit overzicht staan ook de beschikbare servicedocumenten per kwalificatie en of de context veel invloed heeft (dit is van belang bij het volgen van het verplicht te gebruiken document ‘Stappen route 2’ ).

Stappen route 3
Hier wordt uitgelegd welke stappen je doorloopt als je kiest voor route 3: exameninstrumenten extern laten valideren.

 

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Lees meer over cookies.