Agenda overgangsperiode

Op deze pagina vind je de agenda met activiteiten in de overgangsperiode.

Hieronder staat de agenda van de kwartiermaker met op hoofdlijnen de activiteiten voor de komende tijd. De agenda wordt regelmatig geactualiseerd. Lees onder de tabel verder voor meer uitleg over de activiteiten.

Wanneer Activiteit 
Doorlopend Delen van informatie & ontwikkelingen via deze website 
Doorlopend Werken met route 1 en 2 in de overgangsperiode
januari – augustus Uitwerking van de norm voor valide examenproducten
januari – juni Uitwerking werkwijze van en eisen aan certificerende en validerende autoriteiten.
Januari – mei 2017 Actualisatie & publicatie dataset t.b.v. de rating voor route 2.
Vanaf januari 2017 Bepalen vanaf wanneer de afspraken voor validering van toepassing zijn
Vanaf januari 2017 Opzetten monitoring werken met de routekaart.
Vanaf januari 2017 Vraagstukken over de toegankelijkheid van collectieve afspraken, servicedocumenten en examenproducten aanpakken.
Vanaf februari 2017 Vervolgacties route 2, kwalificaties met een B-rating.
Vanaf  tweede kwartaal 2017 Vraagstuk over het wijzigen van examenproducten aanpakken.
Vanaf derde kwartaal 2017 2e hulpdocument Werken met de Routekaart ontwikkelen


 

Toelichting activiteiten

De kwartiermaker maakt op bovenstaande onderwerpen een probleemanalyse. Uit de probleemanalyse komen eerste oplossingsrichtingen. Die worden besproken met betrokkenen bij examinering uit het mbo-veld.

Er zijn nog meer aandachtspunten (zie overzicht in het advies). Ook daarvoor geldt dat ze in de overgangsperiode worden opgepakt en samen met betrokken partijen uitgewerkt. Deze website houdt je hiervan op de hoogte.

Hoe blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen? Via deze website blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de aanpak en overgangsperiode. Wil je op de mailinglist om op de hoogte te blijven? Meld je dan aan op de nieuwspagina. Of heb je vragen over de (uitwerking) van het advies of de aanpak in de overgangsperiode? stuur dan een e-mail naar info@valideringexamens.nl .
Voor vragen over de uitvoering van de maatregel binnen de school kun je terecht bij het Servicepunt examinering mbo (examineringmbo@mbodiensten.nl) en NRTO (info@nrto.nl).

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Lees meer over cookies.